Asansör Bakımı Nasıl Yapılır

Asansör Bakımı Nasıl Yapılır

Asansörler

Bilindiği üzere Asansörler yaşamımızın bir parçası haline gelmiş ve Dünyada en çok kullanılan, En güvenli taşıma araçları dır. Asansörler de diğer taşıma araçları gibi bakıma ihtiyaç duyarlar ve kontrol denetimleri yapılmalıdır. Asansörlerin Günümüz yönetmeliklerinde Her ay düzenli olarak bakım yapılma zorunluluğu ve bina yöneticilerinin de belgeli aynı zamanda tecrübe sahibi asansör firmaları ile Yıllık Asansör Bakım Anlaşması yapma zorunlulukları bulunmaktadır. Asansörlerin Bakımı zorunluluktan daha çok kendi güvenliğimiz için yapılmalı ve güncel standartlar çerçevesinde stabil çalışır hale getirilmelidirler.

Asansör Bakımları Nasıl Yapılır

Asansörlerin Bakımları Asansör firmaları tarafından Her ay düzenli olarak yapılır, öncelikle Apartman Yöneticileri ile asansör firması yetilileri kendi aralarında sabit bir gün ve saat belirler. Asansör Firmaları Düzenli Bakımı Yapılacak Asansörler için belirlenen gün ve saatte asansörlerin sayısına göre değişkenlik göstererek en az 2 (iki) teknik personel görevlendirir ve bakım programına alınan asansörün işin ehli personellerce bakımı yapılır.

Asansör Bakında Neler Kontrol Edilir

#
Asansör Dairesi Ve Kuyu Temizliği
# Motor Ve Makine Yağ Seviye Kontrolü
# Fren Balata Ve Manyetik Kontrolü
# Kumanda Tablosu Çalışma Kontrolü
# Halat Ayarları Somun Ve Kopilya Kontrolü
# Asansör Raylarının Yağlanması
# Regülatör ve Fren Blok Sistem Kontrolü
# Ağırlık Rayı Ve Patenlerin Kontrolü
# Kat Ve Kapı Kilitlerinin Çalışma Kontrolü
# Kapı Yaylarının Çalışma Kontrolü
# Diktatör Ve Fiş Prizlerinin Kontrolü
# Lirpomp Temizlik Ve Ayar Kontrolü
# Kabin İçi Butonlarının Kontrolü
# Kat Göstergeleri Ve İniş Çıkış Oklarının Kontrolü
# Alarm Zili Ve Akü Siren Kontrolü

Son Olarak Asansörlerin Konfor ayarları yapılır ve işlemler tamamlanır.


Kontrol İşlemleri Bitince Hangi İşlemler Gerçekleştirilir

Teknik elemanlarca bakımı tamamlanan asansörler için  Her asansör Bakımında düzenlenmesi gereken ve Asansör Makine Dairesinde Bulunması gereken Asansör Seyir Defterine Bakımı yapılan ayın not edilmesi ayrıca bakımı gerçekleştiren  personellerin gözlemleri ve notları Ad ve Soyad,imzaları eşliğinde not edilir ve Asansör Seyir Defterinde Kayıt Altına Alınır.

Asansör Seyir Defterleri Asansörlerin Geçmişte hangi aşamalara maruz kaldığı hakkında bize bilgi vermek amacında tutulur. Ayrıca Asansör Firmaları 3 (üç) Nüsha olarak düzenlenen Asansör Bakım Formu düzenleyerek Bina / Apartman  Yetkiline Karşılıklı Olarak İmzalatılır 1 Nüshası Bina/Apartman Yöneticisine Teslim edilir.

Asansör Bakımları Yaklaşık 2 saat civarında bazen asansörlerin özellik ve detaylarına göre dahada uzun sürebilmektedir. Asansörlerde Bakım Esnasında Eksik / Sorun Gözlenmesi durumunda Bina / Apartman Yöneticilerine Bilgi verilir ve Güvenlik Önlemi taşıması durumunda sorun giderilinceye kadar Asansör Kapatılır. Bu gibi Durumlarda Yazılı olarak Bina yetkilisinin Yazılı onayı alınmaktadır.

Asansörler Her nekadar Dünyada en güvenli taşıma araçları olsalarda mutlaka Her Ay düzenli olarak bakımı yapılmalıdır. Firmamız Egetürk Asansör Konusunda uzman personeller ile Asansörlerinizi Orjinal yedek parça garantisi ile stabil çalışır hale getirerek Tamamen güvenli çalışmasını sağlayabiliriz. Profesyonel Asansör Servis Paketlerimizi Görmek İçin Lütfen Tıklayınız.

 

Egetürk Asansör
E-Bülten Aboneliği

Copyright © EgeTürk Asansör 2022 - 2023 | Her hakkı saklıdır.