Asansör Montaj Firmaları

Asansör Montaj Firmaları

Asansörler

Asansör Montaj Firmaları

Zamanımızdan büyük ölçüde tasarruf etmemenizi sağlayan ve bizlere büyük kolaylıklar sağlayan ve her birimizin sıklıkla kullandığı basit makinelerdir asansörler. Her gün milyonlarca insanı taşıyan bu taşıma araçlarının yapım aşamalarında dikkat edilmesi ve özenle çalışan firmalar tarafından yaptırılması kesinlikle doğru bir seçim olacaktır. Sizlere küçük bilgilendirmeler yaparak asansör montaj firmalarında dikkat etmeniz gereken birkaç detaydan bahsetmek istiyoruz. Tekrar etmek gerekirse Yeni bir yapıda olmazsa olmaz asansörlerdir elbette.

Her gün belki de hiç durmadan çalışacak olan bu makinelerin yapım aşamasında mimarların yada inşaat mühendislerin dikkat etmesi gereken durum kesinlikle asansör montaj firmasını seçerken fiyatlandırma olmamalı, öncelikleri firmanın yeterliliği ve uzmanlığı olmalı diye düşünüyoruz Türkiye’de yer alan birden fazla asansör montaj firması bulunmakta bunlardan asansör yeterlilik belgelesi mutlaka istenmeli ve incelenmeli.

Yapılan asansörlerden daha sonrasın da sorun yaşanmaması adına kesinlikle kaliteli malzemeler kullanılmalı. Görev aşamalarında dikkat edilmesi gereken hususlar ise kesinlikle yapının bulunduğu yerin yangın ve imar yer planlarının göz önünde bulundurulması, azami ölçüde asansör planı ve ölçülerine dikkat edilmesi, yapıda bulunan elektrik projesinde asansöre ait olan kolon hattı şemaları ve kuyu aydınlatma, makine dairesi aydınlatmalarına özen gösterilmelidir. Ve en önemlisi asansörün kullanım amacı asansörün yaptırılacak olan firmaya ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmelidir.

Bina yapım aşamasında asansör kuyu dibinin 150 cm olması önerilirken, kuyunun su izolasyonun yapılması kesinlikle atlanmaması gereken durumlardan biridir. Özellikle kuyu planlaması imara uygun olarak dizayn edilerek projeye dahil edilmelidir. Bunların yanında makine dairesi yüksekliği de önemli bir husus olduğunu unutmamanız gerekiyor.  makine dairesinin yüksekliği ve diğer ölçüleri minimum hata ile hesaplanarak yapılmalı ve yapılan iş oldukça ciddiye alınarak yapılmalıdır.

Firma seçimi yaparken özellikle bakılması gereken belgeler arasında TSE HYB, CE, ISO 9001:2015 Kalite yönetim sistemi belgesi yer almalıdır. Daha sonrasın da referansların ne denli kuvvetli olduğu araştırılmalı ve iş böyle verilmelidir. Sözleşmede kesinlikle teklifin teslim süresi belirtilmeli ve işlerin aksatılmadan yapıldığından emin olunmalıdır. Asansör yapım aşamasında gerekli raporlamaların düzenli şekilde yapılması da yapım aşamasında faydalı olacağını düşünüyoruz. Daha sonrasın da oluşabilecek olası kötü durumlar ile karşılaşılmaması için işini titizlikle gerçekleştirecek firmalar ile çalışılmalı ve kesinlikle üstünde durulmalıdır.

Her şeyden önce önceliğimiz hayatımızı kolaylaştıran bu makinelerin bizlerin can güvenliğini sağlamak amacıyla montajlarının olması gerektiği gibi yapıldığının denetlenmesi olmalıdır. Her ne kadar basit makineler gibi gözükseler de hiç te hafife alınmaması gereken konular olduğunu aklınızdan çıkarmamanız ve asansör montaj işini kesinlikle basite indirgememeniz konusunda ısrarcıyız.

Özellikle Asansör montaj firmaları yaptıkları ve referans olarak gösterdikleri asansörlerin projelerinin incelenmesi ve malzeme kalitelerinin kontrol edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Birden fazla firma olması ve rekabetinde artması nedeniyle fiyatlandırmalarda Uçurumlarda görebileceğinizin farkındayız. Ama üstüne basarak söylemek istiyoruz ki her şeyden önce can güvenliği önemli. Can güvenliği ilk kuralınız olmalı ve tabi ki sonrasında bina sakinlerinin asansör kullanımında sürekli sorun yaşamamalarını da göz önünde bulundurarak kaliteli malzemeleri tercih eden ve işinin ehli bir ekip ile çalışan firmalar ile anlaşma yapmanızı öneririz.

Bina sakinlerinin rahatı ve daha sonrasında olası masrafların en aza indirgenmesi için gerekli olan hususlara azda olsa değinmeye çalıştığımız bu yazımızda sizlere umarız ki yararlı bilgiler vermişizdir. Asansör montaj konusunda Firmamız Egetürk Asansör’den Profesyonel hizmet alabilirsiniz. Firmamız ürün gamında dünya markaları ile çalışmakta ve servis destek kapasitesini verdiği hizmetle en iyisi olduğunu kanıtlamıştır.

 

Egetürk Asansör
E-Bülten Aboneliği

Copyright © EgeTürk Asansör 2022 - 2023 | Her hakkı saklıdır.