Asansör Bakım Firmaları

Asansör Bakım Firmaları

Asansörler

ASANSÖR BAKIM FİRMALARI

Dünyanın belki de en yararlı buluşlarından biridir asansörler. Hayatımızı en çok kolaylaştıran ve bizlere oldukça fazla zaman kazandıran taşıma araçlarından biri ve en önemlisi en güvenli olanlarındandır. Asansörden önce yapıların üst katlarına çıkmak tahmin edildiği gibi çok zordu. Dünyanın her yerinde bu kabinler sayesinde dakikalar içinde yorulmadan çıkıyoruz. Her gün milyonlarca sefer yapan bu makineler, en güvenli taşıma sistemlerinden birisidir. Düşme ihtimali milyonda bir desek yeridir.

Bakım ve kontrollerinin düzenli olarak yapılması gereken bu makinelerin öncelikle sizlere çalışma sistemleri hakkında küçük bilgiler vermek istiyorum. Dünya’da yaygın olarak kullanılan asansör tasarımı şüphesiz ki halatlı olanıdır. Bizde bu sistemin nasıl çalıştığı hakkında ufak detaylar verecek ve gözünüzde canlanmasını sağlayacağız. Halatlı asansörlerde çalışma sistemi basit ama bir o kadar da güvenli bir şekilde çalışmakta.

Halatlı asansörlerde taşıma kabini çelik kablolar ile havada tutulur. Yani sizleri havada tutan çelik kablolar, makinenin kasnakları üzerinden dolaşır ve bir ucu kabin suspansiyonuna diğer ucuda denge ağırlık karkasına bağlanır. Motor bir tarafa dönmeye başladığında asansör kabini yukarı çıkar, diğer yöne döndüğünde kabin aşağıya iner. Halatların karşı tarafında duran ağırlık kabin ağırlığını dengeliyor. Ağırlık genel olarak tam dolu bir kabinin yarısı kadar olur. Kesinlikle normal bir kullanımda ikisi mükemmel çalışmakta. Yani kısacası bu fen bilgisi dersinde gördüğümüz basit makineler mantığında yapılan sistem.

Bu makineler her gün bizlere 5-6 dakika belki de daha fazla zaman kazandırmakta. Peki ya hiç mi motorda sorun olmuyor? ya da kumanda sistemi panelinde arızalar? tabi ki her şey mümkün bu sebeple kurulan asansör bakım firmaları bu durumda imdadınıza yetişiyor desek abartmış olmayız. Belki makine şimdi gözünüze çok komplike gözükmüyor olabilir. Ama yüksek güvenlik önlemlerinin alınması ve işinin ehli insanların yapabileceği bir sistem olan asansörlerin bakımlarının düzenli yaptırılması kesinlikle şart. Düzenli aralıklar ile yapılan bakımlar sayesinde tahmin edebileceğiniz gibi asansörün ömrü uzayacak ve olası sorunlara önlemler arttırılacaktır.

Asansörde halatların kopması gibi ciddi durumlar için raylara kitlenen fren blokları sistemi sizin güvenliğiniz için gerekli bütün önlemleri alıyor. Motorun hemen yanında bulunan kontrol mekanizması her hangi bir aksi durumda devreye giriyor. Kontrol mekanizması içinde bulunan yaylı iki kanca kontrol mekanizmasının hızla dönmesi durumunda merkez kaç kuvveti kancaları dışarı itiyor. Kancalar böylelikle iç pervazlarda bulunan bölmelere sıkışarak makara duruyor. Böylelikle regülatör kontrol mekanizması fren bloklarını devreye sokuyor Ve güvenliğiniz sağlanmış oluyor.

Peki ya asansör firmaları işlerine nasıl başlar hiç merak ettiniz mi? asansör bakım firmaları bu harika makinede oluşabilecek sorunları saptayıp düzeltmelerini yapmak ve gerekecek önlemleri almak için asansörün elektrik şemalarını ve planını öncelikle inceleyerek gerekli parça ve montaj ile düzeltmeleri yapar. Maliyetlerini çıkarır, arızalar saptanır, gerekli olan işlemler başlatılır. Güvenlik önlemleri alınır, halatlar kontrol edilir. Elektrik paneline bakılır. Ağırlık mekanizması kontrol edilir. Yani kısacasını söylemek gerekirse baştan aşağı bir meslek grubu olan asansör bakımı gerçekten işinin ehli insanların eline bırakılmalı ve tüm gerekli prosedürlerin yerine getirildiği firmalar ile iş birliği sağlanarak yapılmalıdır.

Daha öncede belirttiğimiz gibi dünyanın en başarılı makinelerinden biri olan asansörler hayatımızın bir parçası, her gün milyonlarca sefer yapan taşıma araçları, bakımlarının aksatılmadan yapılması ve emin ellere teslim edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle asansör bakım firmanızı kesinlikle iyi araştırmalı ve nasıl çalıştığına titizlikle bakmalısınız Firmamız Egetürk Asansör, Profesyonel personel kadrosu ile sizlere en iyi asansör bakım hizmetini sunmayı garanti etmektedir.

 

Egetürk Asansör
E-Bülten Aboneliği

Copyright © EgeTürk Asansör 2022 - 2023 | Her hakkı saklıdır.